8-ugers mindfulness-kursus

Mindfulness er en meditationsform, der er det helt grundlæggende i den buddhistiske tro.
Her har vi dog pillet den ud af sammenhængen og den anvendes som et redskab til at slippe stress, bekymringer mm. og man behøver ikke være buddhist for at være mindful :)

Det går i al sin enkelhed ud på at være til stede lige her og lige nu - og at slippe de tanker og bekymringer, der kører rundt med os. Når man er mindful, er man accepterende og har ingen forventninger, hvilket jo også gør, at man ikke bliver skuffet, når man får noget andet, end det man lige regnede med.

Forløbet på 8 uger består af forskellige guidede meditationer på åndedrættet og på bevidsthed om kroppen og psyken, hvorved du ved at være opmærksom - at være mindfuld -, lærer at trække dig tilbage til en betragterrolle, hvor du bliver i stand til bedre at håndtere sin stress, angst, depression eller hvad du nu kommer med. Du lærer at genkende tegnene på, at lige NU er du ikke mindful - tankerne kører i ring og trækker dig ned i en tilstand af stress, manglende energi og initiativ og stemmerne snakker uafbrudt og du kan ikke finde fred. Hvis du oplever noget tilsvarende vil du helt sikkert have glæde af at lære mindfulness. Du får redskaber til at være mindfuld i forskellige situationer..f.eks. når du spiser, er sammen med andre, når du går tur eller laver andre ting - og det vil til sidst blive en måde at være til stede på, hvor du finder en ro og glæde, der gør livet nemmere.

Vi er meget mere end vores sygdom/problemer, og når man indser dette, bliver det meget nemmere at være menneske. Efter meditationerne taler vi om oplevelsen, og i den proces, går der ofte mange ting op for en, og man kan derved "tømme rygsækken" for den bagage, vi slæber rundt med. Den indre ro og den forløsning vil også være til stede efter kursusaftenerne og man er nu på vej til et liv med accept, ro og mere tryghed, da man får redskaberne til at kan trække sig tilbage fra problemerne frem for at være midt i dem.

Jon Kabat-Zinn, som har bragt mindfulness til vesten, fortæller om mindfulness:
healthland.time.com/2012/01/11/mind-reading-jon-kabat-zinn-talks-about-bringing-mindfulness-meditation-to-medicine/#ixzz1uyElLbzO
De næste kurser i Klinik Krop og Sjæl starter:
Se kursukalenderen
Koncentreret forløb:
4 mødegange x 2 timer - inkl. CD med 4 Mindfulness-meditationer
og materiale, te/kaffe
Vi aftaler tidspunkterne med møde hver eller hver anden uge........ 2500kr
CMS : Dynamoen